Pokud používáte Adblock, prosím vypněte ho na mé stránce nebo dejte do Adblock pro mou stránku povolení. Děkuji za pochopení. Velice mě tím podpoříte.

If you're using Adblock, please turn off my website or enter into Adblock permission for my site. Thank you for understanding. Very me that you support.

3. března 2013

Skalky Tipy / Rock-garden Tips

Rock - Garden TIPS

 Nejprve bych velmi ráda poděkovala Visty-6 za výpomoc.

Ve skalce nerozhoduje pravidelnost, stejnotvárnost a o řadovost.

Skalky můžou mít různý tvar. Například jsou skalky, které lemují část obvod domu nebo určují tvar zahrady či lemují plot nebo jen nahrazují.

Skalka je vlastně miniatura hory.Malé stromky, kámen na kameni a mezi skulinkama rostlinky (sukulenty, nízké keříky, okrasné stromky, azalky, skalničky, okrasné vrby). Pro okrasu můžeme přidat sošky, venkovní osvětlení, fontánku a zakomponovat jezírko).
Skalky můžeme umístit k domu, k olemování části obvodu nebo jen na volný terém. Vše je pouze na Vás.

Pamatujte na chodníčky
Chodníčky můžete vysypat jemným štěrkem, jehličím, kůrou, pískem atd.
Okolí skalky, lze olemovat jak štěrkem, chodníčkem, kůrou, jehličím, udělat posezení, altánek (po případě přímo do skalky zakomponovat).


A teď si ukážeme pár příkladů a jak se skalka může vytvořit.

Zvedneme si terén do tvaru, který nám bude vyhovovat, jak je psáno výše. Zvyšujeme ho nástrojem v Mód stavba F3/Nástroje pro úpravu terénu/Zvýšit terén. Terén si různě upravíme i za pomocí jiných nástrojů pro úpravu terénu. Například – Zjemnit terén.


Pokud chcete ve skalce jezírko, pak si ho už předem připravte nástrojem (jezírko můžete olemovat kameny,či barvou terénu, umístit do něj a k jeho okolí rostliny, mosty)... To samé platí pro chodníčky nebo altánky či podobné.

Terén obarvíme texturama připomínající skalisko v F3 Mód stavby/Barvy terénů (kámen, břilice atd. - dle druhy skalky – některé jsou i písečné. Fantazii se meze nekladou). S texturou si pohrajte, ať to není jednotlité – použijte více druhů terénů. Barvy terénu doladíme i až bude skalka hotová.

Zapneme cheat - CTRL + SHIFT +C a napíšeme moveobjects on a dáme ENTER.
F3/Mód stavby/Skály a můžeme umisťovat kameny dle libosti. Doporučuji umisťovat kameny nepravidelně – otáčet je – více tvarů od jednoho druhu (dva druhy kamenů, které se barvově třískají jako písečný a šedivý není to moc estatické), můžete je dávat do sebe.
To samé učiníte s rostlinama, které můžete dávat i do kamenů a do skulinek, které Vám tam vzniknou při pokládání kamenů.


Terén skalky dobarvíme dle libosti... Kůrou, pískem, šterkem – jiným druhem kamení. Aby nám skalka vypadala přirozeněji. Můžete udělat skalku jen čistě pískovcovou ( pískové kameny, povrch).
Chodníčky je dobré odlišit. Umístíte sošky, světla, posezení, fontánku.....

Zde jsou obrázky po příklad. Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli mám nainstalováno jen pár dodatků, tak jsem neměla tolik možností pro sochy, dekorace a rostliny.


Pokud se chcete podívat blíže na skalku, tak dávám možnost ke stáhnutí nehratelný pozemek s touto zahradou. Pozemek má velikost 30x30. Použité dodatky : Roční období, Mazlížci, Obludárium

29 komentářů:

  1. Peti, tak to je nádherná zahrada. Návod je velmi pěkný a inspirativní..:)

    OdpovědětVymazat
  2. Petro, tohle není skalka!!! To je rajská zahrada! Spadla jsem pod stůl a praštila se do hlavy - kvůli tvé "prej skalce" :-D Úchvatné !!! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruš, mockrát děkuji :). Trošku jsem jí přepískla :D, mělo jít jen o malý skalní výstupek :D. Ještě jednou moc děkuji :).

      Vymazat
  3. This really beautiful, amazing work! And thank you for the tutorial, too!

    OdpovědětVymazat
  4. Thank you very much :) this is only for information / tips.

    OdpovědětVymazat
  5. Bom tutorial, obrigada! Uma grande ajuda!
    Beijinho!

    OdpovědětVymazat
  6. WOW! great tutorial! Thank you very much!! O.O

    OdpovědětVymazat
  7. Je to tam krásně nahňácané :) Parádní práce Peti :)

    OdpovědětVymazat
  8. wow!!! that is wonderful♥ Thank you:)

    OdpovědětVymazat
  9. Спасибо!Очень поучительно,надеюсь пригодится:)

    OdpovědětVymazat
  10. Замечательный урок, спасибо. Красивый сад можно действительно создать только играя ландшафтом. Ведь в природе нет ничего идеально ровного и симметричного, поэтому смотрится живописно. Петька, у Вас получился великолепный сказочный сад, мне очень понравился. Люблю когда в саду журчит вода, она умиротворяет.

    OdpovědětVymazat
  11. You are best of the best Petcy. Regards Peter

    OdpovědětVymazat
  12. Esto es precioso!!!! gracias por las grandes ideas!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak toto je veľmi pekné, teraz mám chuť zapnúť sims a vyskúšať to. Ďakujem za tutoriál :3 ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není rozhodně za co a jen zkoušej :) Hlavně, že to druhé inspiruje :)

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...