Pokud používáte Adblock, prosím vypněte ho na mé stránce nebo dejte do Adblock pro mou stránku povolení. Děkuji za pochopení. Velice mě tím podpoříte.

If you're using Adblock, please turn off my website or enter into Adblock permission for my site. Thank you for understanding. Very me that you support.

9. srpna 2013

S čím v této komunitě nesouhlasím.

Apeluji na určité chování a zneužívání!

Článek je určen těm, kteří nějakým způsobem se chovají (dle mého názoru a určitě názoru i druhých) nevhodně, něco porušují, do něčeho zasahuji.

Již několikátým rokem se pohybuji na poli komunity The Sims 3. Nedá se za tu dobu nevšimnout, co se v této komunitě od samého počátku děje.
Nezlobte se, že slova jako Vás, Vaše a podobně nebudu psát s velkým V. 

Nemám důvod...

1. Plagiátorství

Asi bych nejprve začala plagiátorstvím, které probíhá na sociálních sítích jako FB a na různých blogískách.
Když už musíte pořád dokola dělat ty vaše soutěže o downloady, tvorbu autorů, či jen prostě chcete být důležití a něčím stránky plnit, pak laskavě uvádějte zdroje odkud fotky berete. Pokud nabízíte rovnou download od autorů, pak uvádějte odkazy na jejich blogy a ne na přímé stažení! Porušujete tím autorská práva. Zde si můžete přečíst více - Zakony.centrum.cz
Sami si můžete na internetu vyhledat jiný odkaz.


Pokud neumíte získat svou oblibu jinak, než okrádáním druhých, pak se na to rovnou vykašlete. Porušujete tím autorská práva.
Spousta autorů na svých webech má pravidla napsáná. Vy se ani neobtěžujete si je přečíst. Hlavně, co nejrychleji stáhnout obrázek, co nejrychleji se proklikat k přímému odkazu ke stažení a šup s tím k sobě na blogísek, Fb stránky a jiné prkotiny.
Od toho tam autor pravidla má, která jsou chráněna právě autorským zákonem.


Tohle už je jak mor! Infekce, kterou všude šíříte. Špína - jinak se to nazvat už vážně nedá! Musím se za vás maximálně stydět!
Kdyby šlo o vaší práci a někdo vám tohle dělal, rozhodně si to líbit nenecháte. Ale proč by o vaší práci vlastně šlo, když ta lenost je neuvěřitelná a jak nejrychleji sehnat ty přiblblé lajky, milé komentáře, oblíbenost se sledovaností, než tím, že tam nahážete práci druhých bez odkazů na blogy autorů!
Někdy už mám pocit, že je pro vás škoda něco dělat!
Získáváte sledovanost,  jen díky práci druhých a ani vám nikdo z nich nestojí za to hodit odkazy na blog - místo odkazů na přímé stažení.

Jste líný a přesto chcete si něčím získat pozornost. Sami neuděláte jedinou věc pořádně a jen kdyby jí někdo sdílel tímto stylem, co vy -.- To by se vám asi moc nelíbílo. Hlavně, že pak podobní jako vy, na svých blogískách, FB uvádíte "Nekopírujte bez uvedení zdroje!"
Tak se laskavě z té věty poučte! Po druhých to chcete, ale sami porušíte a poškodíte veškeré autory.

Za to všechno si tak hodně koupíte, za ty se najíte! -.-

Je mi upřímně jedno, co si o mně pomyslíte, až to budete číst. Protože to, co děláte vy, vám rozhodně nedává právo ofrňovat nosánky. A už vůbec říkat takové ty věty "Ale dělá to přeci každý!"
Tato věta totiž nic neomlouvá, jen ukazuje vaši hloupost! Pouhá výmluva a neznalost. Nevážíte si práce druhých. Jste sobci!
Také určitě nechodíte do obchodu, nenaplníte si kapsy a nejdete domů bez zaplacení?!

Jdete a během minuty máte stažený obrázek, prokliknuto na download a dáno na FB, blogískách atd...
Autor nad tím tráví hodiny, dny a jsou věci, nad kterýma měsíce i déle. Už jen naučit se dělat downloady není jen tak u Pc sedět a jen na něco klikat!
To platí vše platí i při použití fotografií jiných autorů.

Tímto rovnou mohu navázat na bod č 2 a to je chování v této komunitě!



2. Chování


Spoustě lidem je takové téma ukradené a nezajímá ho. Ale ono je celkem dost důležité a už jen právě proto, že se promítá dále do vaší tvorby. Ovlivňuje kdy a proč a jak skončíte a jestli vůbec někde máte nějakou šanci se malinko prosadit.
Když jsem přišla na komunitní stránky ohledně The sims 3 - přišla jsem se něco přiučit.
Viděla jsem nádherné obrázky na výměně a říkala si, že když už The Sims 3 mám, tak proč bych se o tom nemohla dozvědět něco víc a hlavně o tom, jak se ty pěkné obrázky tvoří a jak je třeba vůbec možná udělat simíka v nějaké póze. Nemluvě o tom, kde simíci ostatních berou, tak pěkné vlasy a oblečení.
Neměla jsem tušení, co vše přijde nebo co se vyvolá. Co během té doby poznám a pocítím na vlastní kůži.
Když jsem pár věcí pochopila, chtěla jsem pomoci i druhým.
Už to byla chyba.
Pokud někam přijdete, většinou je tam někdo,kdo tam tak zvaně "kraluje" - nedej Bože, aby jste se jim teda připletli do cesty.
Přijde nenápadný nátlak. Jasně cítíte, že není něco v pořádku, ale stále netušíte o co jde a proč.
Nánapadné tlaky jsou různé. Někdo vám začne sekavě odpovídat nebo schvalovat vaše odpovědi dalším uživatelům. Jakoby jste procházeli výběrovým řízením, kterým nemáte ani náhodou šanci projít.

Vaše rada není z další strany uznávaná, je brána za nic a je vám to jasně dáno najevo. Můžete radu napsat stejně jako ti před váma, ale ti před váma mají určitý náskok a tak ví, jak to napsat jinak, aby z vás udělali totálního pitomce. Tudíž...nakonec vaše rada vypadá, že jste napsali naprostou hovadinu a jen správné řešení je od lidí před váma.

Taková tu byla a je atmosféra. Nikdo vám nic přímo neřekne. Nemůže vám přeci nikdo bránit, že něco děláte a snažíte se pomoci :). Ale stačí jeden "King" a přidají se další "podkingové". Hlídají si svou moc, svůj prostor a své místo. Nesmíte ho narušit - můžete pouze vstoupit.
Když už chcete, aby vaše slova byla brána, alespoň trošku vážně, pak jim neodporujte a podvolte se monarchii. V nejlepším případě klečte na kolenouch a pouze kývejte hlavou a vzývejte Krále a jeho dvorní poddané.
Po dlouhém a úmorném ponižování se, možná přijde výsledný efekt a budete bráni jako poddaní.
Dodržujte určitá pravidla správného chování poddaného a možná se vám poštěstí i víc. Nebojte se, vaše přijetí vám přinese své ovoce, ale samozřejmě i jim. Ale stále budete poddaným/pěšákem. No neberte to :).

To je hlavní základ dobrého předpokladu pro váš lepší začátek.

Ale... v poslední době k takovému přijetí, propagaci se počítají i další záležitosti.
Nejen dobře namazaná ramena :), ale jestli umíte alespoň trošku lhát - bude se vám to hodit :).
Stačí občas prohodit, že děláte a věnujete se něčemu, čemu se vlastně ve skutečnosti nevěnujete. Pak máte správně nakročeno.
Nemusíte být ani dobrým lhářem. Už stačí jen to, že budete všude spamovat, všem posílat žádosti o přátelství, budete tahat rozumy a chlubit se cizím peřím. Tak vám to vše snadno projde. V takovém případě budete mít dokonce maximální podporu :).

Pokud vás náhodou někdo za to osočí, že jste lhář a poddaný - přispěchají na pomoc další z vašeho dvora. Pak se nemusíte bát, že v tom zůstanete :).

Shrnutí, jak to tady chodí a jak se vyhnout nepříjemnostem

a) neodporujte
b) nechte si záležet na tom, jak důkladně si ramena mažete
c) nesmíte mít na vrh
d) ničemu/nikomu se nebraňte
e) v ničem nebuďte jiní (vyjímeční, lepší)

Pokud toto nedodržíte a ozvete se s tím, že chcete projevit názor a s něčím nesouhlasíte nebo vidíte něco, co nepovažujete za spravedlivé. Budete označen za závistivce. Za někoho, kdo vše dělá jen pro popularitu. Skončíte i s obviněním, že kopírujete. Najdou se tací, kteří s váma mohou souhlasit. Automaticky vina skončí na vás. Ten, kdo se vás zastal, musí být totiž Fake profil. Není přeci možné, aby si někdo troufnul odporovat Monarchii.

Takových případů se za ty roky vyrojilo příliš. Někdo odešel, jiní skončili, další smazali svou práci, někteří se třeba vrátili a rozhodli se tomu dál čelit.
Ale nevěšte hlavu :).
Občas svitne jiskra naděje.
Ten, kdo si na vás ukazoval, kdo za váma nikdy nestál, nepodporoval, ale hrdě si mazal ramena na místě, kde se mu zdálo, že by to přinese větší ovoce, sám na to většinou dojel a pochopitelně byl velmi dotčený.
Buďte sami sebou, Neponižujte se a ani se nepovyšujte. Vše má své pro a proti. dělejte si, co vás baví a jak vás to baví. Nenechte se odradit. Nedělejte nic, co je vám proti srsti.
Pokud vám vyhovuje postup, který jsem popsala a s kterým nesouhlasím - pak hodně štěstní...
Na závěr bych už jen ráda řekla, že pokud si mě po přečtení tohoto článku chcete smazat z přátel, pochopím to. Nikoho nenutím mě sdílet nebo sledovat. Ale říct jsem své musela, ať už to někoho zajímá nebo ne. Já si také vyslechla své, aniž by se mě někdo ptal.
Věřím, že je spousta lidí, kteří mají podobné zkušebnosti. Pár jich znám, někteří se bojí o tom mluvit, stydí se a jiní - ty už ani nelze kontaktovat....

Važte si každého, v kom máte upřímnou podporu, kdo za váma stojí a myslí to s vámi dobře. Kdo to nedělá jen proto, že by z toho něco získal, ale proto, že si vás váží a vy jeho....kdo se snaží být poctivý...

25 komentářů:

  1. Peťul dávám palec hore, moc hezky jsi to napsala :) Souhlasím s tebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že se najde někdo, kdo se nebojí s tím souhlasit :)

      Vymazat
    2. S tím Peti nemám nejmenší problém, týká se to i mě totiž :)

      Vymazat
  2. Peti, jsem ráda, že jsi napsala tento článek. Máš odvahu, svůj názor a takových lidí si velmi cením. Mám radost, že to neuslo a šlo to ven. je potřeba vyčistit vzduch. Nejde do nekonečna stát na místě a nechat si na hlavu kydat hnůj. Vím přesně, jak to myslíš a jak jsi podala své myšlenky a věty. Znáš to, lidská blbost je věčná. Musím samozřejmě souhlasit, protože to zažívám s tebou a budu při tobě stát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, taky jsi mě moc potěšila :) Dnes spíš nemám už slova. Je toho víc, co se mi nelíbí, ale sedělala bych u toho do rána.

      Sama moc dobře víš a znáš jaké to celé je, jak to bere chutě, náladu. :) Moc děkuju.

      Ano jednou to jít ven muselo a buď toněkteří pochopí nebo ne.

      Vymazat
  3. Desculpe escrever em português.
    Eu concordo plenamente com o que falou. É triste o plágio, eu sofro quando roubam meus trabalhos!

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Peťko ,moc hezky jsi to napsala a taky souhlasím s tímto prohlášením :)Škoda ,že si to přečte jen pár lidí a ti provinilci se k tomu nevyjádří. Já se snažím být sama sebou a taky jsem měla mnoho plagiátů ,které se mi nepodařilo vyřešit !Už jsem o tom na Sims 3 stránkách mnoho napsala . Nebojím se napsat ,co se mi nelíbí . Máš pravdu ,že mnoha lidem se to nelíbilo ,když jsem poukázala na plagiátory!Dělali,jako,že to nevidí ! Vytvářela jsem mnoho obrázkových přání,které mi kradli ze stránky a vystavovali je na svých !Dalo by se o tom dlouho povídat .Tobě děkuji Peťko ,a vážím si toho,že jsi o této problematice s porušováním pravidel této komunity napsala .Přeji Ti dobrou noc a pohodový víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, napsala jsi to přesně. Ten, kdo má, se k tomu nevyjádří a ani nezamyslí.

      Jsem si vědoma toho, že to není jen u nás, ale musím říct, že mě v určitém období dost mrzelo, že komunita, do které vlastně patřím mě a mé přátele nepřijala, jak měla a ba naopak se snažili, abychom se svou tvorbou nebo alespoň s jejím publikováním na určitých stránkách přestali. Nejsou to příjemné pocity, ale bohužel je cítit ta nepřátelská atmosféra a prostředí, které émá zapříčin to, čeho chtějí dosáhnout.

      Trvá to už dlouho a bohužel zjišťuji, že já a přátelé okolo mě už nikdy takovou podporu nedostanou jakou budou mít jiní, kteří se zrovna čestně nechovají.

      Mrzí mě, že i ty jsi se stala obětí plagiátorství a zřejmě jsi i sama na sobě poznala, jací lidé tady dokáží být.

      Velice moc ti děkuji za tvé vyjádření a názor. Přeji ti krásný víkend. :)

      Vymazat
    2. které má za příčinu to*

      Vymazat
  5. Jednou se mě jeden člověk zeptal: "Proč o své tvorbě nedáš vědět na komunitních stránkách?" Já nedokázal odpovědět a nechal jsem se zblbnout.. Poprvé jsem tedy ukázal domek na oficiální stránce na fb.. nebylo jich moc, ale každý like mě samozřejmě potěšil. Tak jsem to začal dělat pravidelně a zároveň prohlížel tvorbu ostatních. To co jsem si o celé komunitě začal nedávno myslet, napsat nikde ani nemůžu, ale dost souhlasím s tvým i Vlastiným článkem.. Zrušením "To se mi líbí" u The Sims 3 CZ/SK dávám najevo aspoň malý nesouhlas s tímto "kultem". Skvěle napsané :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj nesouhlas chápu.
      Dávno jsem tento stejný nesouhlas stejně projevila a rozhodla se, že nemá cenu chodit tam, kde je podporována lež, faleš a lezení do nepatřičných míst.
      Nedokážu si představit, že bych někde uvedla, že dělám něco, co nedělám a ještě, aby mi to někdo uvěřil a dal mi plnou nebo částečnou podporu. Ba naopak.
      Neber to jako zblbnutí. Spíš jsi doufal podporu v komunitě, do které patříš a nedostalo se ti takové jako jiným, kteří si to zasloužili pouze tím o čem jsem psala. Učil jsi se tím, bavilo tě to - chtěl jsi třeba slyšet, co máš vylepšit nebo změnit. A je mi líto, že lidé, kteří si to zaslouží, nikdy nic takovou podporu mít nebudou, protože zůstávají sami sebou a nepraktikují něco, co je proti jejich vyznání.

      Nemáš čeho se bát. Nikdo ti nic nemůže. Máš právo na svůj názor a právo ho projevit. :) Věř, že sama jsem měla chutě napsat takové věci, které by už jen horko těžko šly číst a myslím, že i Vlasta.

      Pokud chceš vyjádřit nesouhlas, projevit svůj názor, pocity, tak ho vyjádři a neboj se toho. Vždy se najdou ti, co to pochopí a podpoří tě :).

      Vymazat

  6. Totally agree with your post, all my support.
    Greetings.

    OdpovědětVymazat
  7. Eu também sofro com plágios como podem verificar aqui >>> http://sitethesimsbr.blogspot.com.br/2013/07/download-mansao-tufao-avenida-brasil.html >>>> Essa casa é de minha autoria =*(
    Como não tenho facebook, nem ao menos consigo falar com o dono do site!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olá. Sinto muito. você tem esses problemas, o que pode você definitivamente merece. Recentemente, alguém me enviou nesta página. Eu não posso escrever lá sob seu novo FB e FB Eu não: (Vou tentar pedir a amigos, que eles colocaram para baixo.
      Eu não sei - não têm consciência: (

      Vymazat
  8. naprosto s tebou súhlasím Peťka, na tých FB stránkach je to fakt veľa čo kopírujú, stalo sa to už pár mojim známym z GS komunity...dobre,aj ja som mala svoju FB stránku, ale keď sa to začalo riešiť uvedomila som si že tie stránky nemajú zmysel, ani nijaký úžitok,tak som to nechala tak a založila si blog, kde sa venujem tomu čo ma baví, tvorenie v Sims a fotenie, tam to ľudia aj ocenia,..mne sa raz stalo že to čo som vytvorila že si mysleli že je to odkopírované, ale na seba nepozrú čo ja som to vôbec nekopírovala bola to moja tvorba,.ale aj tak nikdy sa netreba vzdať svojho názoru, a to sa mi páči! fakt krásny článok, súhlasím s tebou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sefí, moc děkuji za tvou reakci a vážím si jí. Určitě se později (k večeru) více rozepíšu a odpovím. :)
      Už mě z PC dnes pálí oči, tak jim ulevím a pak se k tvému příspěvku velmi ráda vrátím a hlavně reagovat musím :).
      Přeji krásný den. Pak teda budu reagovat :)

      Vymazat
    2. Neomlouvej se za, to že jsi to poslala 2x :) Nic se neděje :).

      Je fajn, že jsi si udělala blog a snad se na něj brzo dostanu, abych se podívala ne tvou tvorbu. Velice děkuji za tvůj názor a podělení se o zkušenost, kterou jsi poznala.

      S tím kopírováním je to pech, Spousta lidí si neuvědomí, že zajímavých a pěkných downů bylo dřív málo, tak se stalo, že je použilo více lidí. Navíc simíci jako takový jsou si podobní, ale to je prostě tak uděláno.
      Díky za podporu. :) A měj krásný den.

      Vymazat
  9. Tak s tou prvou časťou máš úplnú pravdu. Ľudia obdivujú adminov na stránkach za to, že okrádajú a porušujú autorské práva autora downloadu, pritom si na nich získavajú popularitu a vplyv.. Čo sa týka tej druhej časti, tak myslím, že som to prehnal. Úprimne. S tým stolom som to myslel len zo srandy. Dom ako domy ostatné sa ti podaril a stôl som bral ako dobrý nápad/vychytávku. To, že na mňa Vlasta vyšla, je vina oboch z nás a ja si ju priznávam..

    Prajem pekný deň..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marku, tady nejde o nějaký přihlouplý stůl, ale o to, co pak následovalo a to se mi rozhodně nelíbilo.
      Pravdou je, že já sama bych asi takovou srandu neudělala u nikoho, ale pochopila jsem.
      Ale nepobrala jsem hlavně to, co přišlo pak.

      Vymazat
    2. Ale děkuji za tvůj názor a reakci. Vím, že i tobě někdo vzal, tak vím, že pro toto pochopení máš.

      Vymazat
  10. Nejprve jsem reagovat nechtěla, ale budu. Ze zkušeností, které člověk má s touto komunitou se nemůžeš divit reakcím. Vím, že příspěvek nebyl myšlen nějak zle, ale jak pozoruji, spousty lidí nemá vlastní názor, či se ho bojí projevit, zřejmě proto, aby si nekomplikovali život, tak radši půjdou jak ovce po jedné cestě. Tento pocit jsem měla z Tvého příspěvku. Vyloženě mě štve, když někdo něco řekne a druhý musí hned jít a napíše nebo reaguje naprosto stejně, jenom proto, že ostatní to řekli. Nevíš, jak byla má rekce myšlená a hned mi píchneš kudlu do zad. Nevím, kde jsi to vzal a kde bereš tu jistotu, že to tak je ? Klidně si to šiř, je mi to jedno. Já jen říkám, že to byl tvůj záměr mě poškodit a div se nebo ne. Nejsi první, ani poslední. Jsem od této komunity zvyklá na různé podrazy a ten tvůj mě opravdu nějak nepřekvapil, ale než začneš člověka soudit, poznej nejprve, jaký je. Vina se opravdu necítím. Nemám důvod. Nic jsem ti neudělala a ty mě neznáš. Byla bych opravdu ráda, kdyby jsi zapomněl mé jméno. Pěkný večer.

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...